– Vi erbjuder en god och naturligt kolsyrad dryck gjord på fermenterat te. Det är en speciell och kraftfull dryck som kan vara ett spännande alkoholfritt alternativ eller istället för läsk, energi- och funktionsdryck, säger mor och son Helena Unger och Douglas Klang, som tillsammans driver bryggeriet.

Kombucha är naturligt rik på goda mjölksyrabakterier, aminosyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Eneklintas kombucha är dessutom opastöriserad och ofiltrerad, vilket skiljer ut dem från andra producenter.

– Vid företagsuppstarten har det varit ett viktigt mål att Äkta vara-märka våra drycker.
Vårt intresse för riktig mat väcktes tidigt när vi läste boken “Den hemliga kocken” av
Mats-Eric Nilsson som tar upp problematiken kring konstgjord mat och tillsatser.

Drycken säljs på så kallade Reko Ring-utlämningar. Reko Ring är ett initiativ från Hushållningssällskapet där lokala matproducenter säljer direkt till konsument utan mellanhänder och onödiga transporter.

– Eftersom vi själva handlar på Reko Ring såg vi potentialen att satsa på kombuchan som vi själva bara höll på med hemma på skoj.

Nu säljer de slut vid varje utlämning och har fått tacka nej till flera caféer och restauranger som visat intresse.

– Vi tror på transparens och anser själva att vi borde ställa mycket högre krav på våra matproducenter att ge full insyn i produktionen av maten vi stoppar i oss. Därför var Äkta vara ett naturligt val för oss.

De brygger sin kombucha med så få ingredienser som möjligt och tror på rena smaksättningar. Alla råvaror är dessutom ekologiska.

Läs mer på deras hemsida >>

Följ dem på Instagram >>

Se alla deras Ä-märkta produkter >>


Annons