Tänk om det fanns en märkning som talade om att den vara du håller i handen är tillverkad med ingredienser som du skulle använda om du gjorde den själv. Något som inte innehåller tillsatser eller industriella ingredienser och som lagas på ett sätt som du känner igen. Det blev en av grunderna till konsumentföreningen Äkta vara.

Hösten 2009 blev planerna verklighet som en hyllkantsmärkning hos City Gross: Äkta vara. Med en omfattande reklamkampanj drog man igång och fick stort genomslag.

City Gross har vid ett flertal tillfällen de senaste åren visat att man kan sticka ut hakan i debatten om Matsverige, något som verkar löna sig: Svenskt Kvalitetsindex 2011 visade tex att City Gross har högst kundnöjdhet inom svensk dagligvaruhandel (inte utan en och annan smäll från övriga Livsmedelssverige). Äkta vara-märkningen, GMO-kampanjen och Griskronan där City Gross betalar en krona mer per kilo färskt griskött – pengar som går direkt till bonden utan att konsumenten behöver betala mer, har på olika sätt drivit på utvecklingen för bättre mat.

Bergendahls startades 1922 i Hässleholm av Mikael Bergendahl med agenturer för bl a smör och kaffe. Bergendahls har under 2000-talet utvecklats till ett av Sveriges hundra största företag och ett av de fem största privatägda inom handeln.

Se alla deras Ä-märkta produkter med varumärket City Gross >>

Se alla deras Ä-märkta produkter med varumärket Favorit >>

Se alla Ä-märkta produkter som Bergendahls ansökt om >>

City Gross>>

City Gross Äkta vara-sida >>

Några exempel på deras Ä-märkta produkter:

Annons