De tillverkar salami hantverksmässigt enligt metoder som används traditionellt i Italien. De saltar, mjölksyrar och lufttorkar sin salami i den takten den behöver för att mogna. Under tiden utvecklas ett vitt ädelmögel på ytan – en helt naturligt process och något man eftersträvar. Möglet är av samma karaktär som vi hittar på vitädelostar så som Brie och Camembert. Ädelmöglet ger en djup arom och smak och gör att korven inte torkar för snabbt och motverkar även grönmögel på ett naturligt sätt. Ytan doftar lite som nybakat bröd.

Hantverket att förädla kött är en förvandlingskonst genom en lång kedja av olika steg, från levande djur till färdig produkt. Varje förädlingssteg blir avgörande för hur bra produkten blir i slutändan. Riktigt god chark kräver riktigt goda råvaror. Kort sagt krävs en glad gris för att göra en bra korv! Vi använder oss av rena råvaror utan tillsatser, bara ekologiska kryddor, vin och salt utan nitrit och detta i kombination med en småskalig tillverkning.

God djurhållning med sunda raser, ett litet slakteri i närheten och en lugn slakt är avgörande länkar i kedjan. Att undvika stress är inte bara fråga om djurvälfärd och etik, men också om kvalitet.

Lufttorkad korv har en stjärnstatus bland sina gelikar. Det är den svåraste korvkategorien att tillverka. Mognaden kräver ständig omsorg och kan inte skyndas på. De lufttorkade korvar behöver längst tid av alla för att bli klara. Belöning för detta tålamod är en välutvecklad, koncentrerad och balanserad smak.

"Nästa gång du sätter tänderna i en skiva lufttorkad korv, kan du säkert känna på smaken att den är en seger för det goda livet!", säger Andrea Dickie på Himmel & Hage.

Deras hemsida >>

Deras Ä-märkta produkter >>

    


Annons