Smaklexikon

Lästips Alla lästips. 15 nov 2012.

Smaklexikon av Niki Segnit

ICA Bokförlag.

Har du svårt att tänka ut vad som passar ihop smakmässigt när du lagar mat?

Eller undrar du över varför en viss smak funkar så bra med en annan? 

Då är den här boken något för dig. 

Här får man fiffiga förslag på klassiska, mer moderna eller helt oväntade smakkombinationer. Passar utmärkt som en uppslagsbok eller insprirationsbok indelad i sexton olika smakteman.
 RSS

1 kommentar

  • Kan någon svara på detta eller vet vart man kan vända sig? Jag är medveten om att detta är lite off topic, men det är åtminstone en smakfråga. Förr i tiden, på 80-talet, åt jag mycket s k Naturgodis. Min stora favorit var de vita med hasselnötter i. Jag tyckte det var gott (och inbillade mig nog på den tiden att det var ganska nyttigt). Det har hänt att jag har smakat Naturgodis även numera. Tyvärr har jag då blivit mycket besviken. Jag känner inte alls igen smaken som jag älskade. Har jag rätt i att man har förändrat något i Naturgodiset, och därmed smaken, eller är det bara jag som upplever att smaken har förändrats? Fanns det andra tillverkare förr i tiden? Finns de kvar? Kan man köpa Naturgodis som smakar annorlunda någon annanstans än i de vanliga mataffärerna? Jag har skrivit till de nuvarande tillverkarna, men har inte fått något svar. De tycker kanske inte att det är så roligt att höra detta om deras godis.
    Ann. 22 nov 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Lästips

Det finns mängder av kokböcker, det ges ut en om dagen i Sverige! Men det finns också en annan typ av böcker om mat, kloka böcker om det vi odlar, föder upp, köper och äter. Här finns ett urval, tipsa gärna om fler!


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!