Mascarpone

Livsmedel MNO. 1 okt 2019.

Fet, italiensk färskost som egentligen inte liknar färskost alls. Istället för att koaguleras med löpe kokas grädden upp och en syra, vanligen citronsyra, tillsätts för att grädden ska skära sig, men även vinäger och citronjuice kan användas. Den koagulerade massan får sedan rinna av innan den krämiga färskosten är klar.


Se upp för

Nästan alla sorter som finns i svenska livsmedelsbutiker är tillverkade med citronsyra.


Leta efter

Just nu känner vi inte till någon mascarpone som inte innehåller tillsatser. Alla innehåller antingen tillsatt mjölksyra (E270) eller citronsyra (E330). Tipsa oss gärna om du hittar bra sorter!


Tips

Obligatorisk i Tiramisú. Kanske är den godast tillsammans med syrliga frukter eller bär, som passionsfrukt eller hallon.RSS

3 kommentarer

  • Varför rekommenderar ni Castellis KRAV-märkta mascarpone? Var på Coop Forum för att köpa den men den var ju full med E-nummer!? Var finns den tillsatsfria mascarponen?
    Rebecka. 19 jun 2010 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Hej, jag önskar också svar på Rebeckas fråga. Jag är något av en tiramisu expert och skall börja tillverka tiramisu utan tillsatser varför jag letar efter mascarpone utan tillsatser. Er text låter förtroendeingivande och ni borde vara att lita på då detta med mat utan tillsatser är ert ämne, så jag frågar samma sak, varför rekommendera en produkt med massa e ämnen som ni så bestämt tar avstånd ifrån?
    Uffe. 11 jul 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Hej Uffe! När jag kollade senast så innehöll inte Castellis KRAV-märkta mascarpone några tillsatser.
    Eva Äkta vara. 11 jul 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Livsmedel

Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!