Ekologiska smaker

Lästips Alla lästips. 2 feb 2009.

 

Henrik Arkåsen är kock, utbildad i Grythyttan och verksam i Västervik. Han driver där en delikatessbutik och flera restauranger, varav den ena är KRAV-certifierad. Han är också en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk.

 

I boken Ekologiska smaker har han samlat mer än 80 inspirerande recept på lättlagad mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror och han vill visa oss att det faktiskt finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller också handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mera.

/Eva BernhardsonRSS

1 kommentar

  • Ganske bra og inspirerende kokebok, ja. Jeg har anmeldt den i det norske øko-bladet Ren Mat, den som vil kan lese anmeldelsen her: http://www.oikos.no/newsread/news.asp?docid=11032&wce=lag_ren_mat
    Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. 10 aug 2009 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Lästips

Det finns mängder av kokböcker, det ges ut en om dagen i Sverige! Men det finns också en annan typ av böcker om mat, kloka böcker om det vi odlar, föder upp, köper och äter. Här finns ett urval, tipsa gärna om fler!


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!