Surdegsbröd

Lästips Alla lästips. 3 sep 2009.

Martinsbok

Ett alldeles nybakat bröd kan vara härligt! En alldeles nybakad bok är inte heller så dumt. Särskilt inte om det är en bok man har väntat på. Jag har under en längre tid följt Martin Johanssons blogg - Pain de Martin (som för övrigt fick Matbloggspriset 2008) på webben och låtit mig inspireras av hans recept, hans fina bilder och roliga texter. Där har man kunnat följa en hemmabagares vedermödor och lyckokast ibland surdegar, jäskorgar och vanligt vardagsliv. Det är nog precis det som gör att man blir så engagerad, att man direkt känner - det där kan jag också klara av att göra!


Boken Surdegsbröd ger handfasta tips och råd till dig som vill prova på att baka ditt eget surdegsbröd. Här finns över 20 recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd, samt några specialbröd.

 

Lycka till med hemmabaket!

 

/Eva BernhardsonRSS

1 kommentar

  • Efter pensionen har jag bakat allt matbröd. Från början lite olika bröd. Sedan jag fått upp ögonen för surdegsbröd just genom att läsa Martin Johanssons bok är det det som gäller. Från början var det lite trixit, men efterhand gick det lättare. Recepten är bra och brödet blir gott. Vi vill ha lite mjukare skorpa än författaren, men det väljer man ju själv.
    Gunnel Narfgren. 6 apr 2011 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Lästips

Det finns mängder av kokböcker, det ges ut en om dagen i Sverige! Men det finns också en annan typ av böcker om mat, kloka böcker om det vi odlar, föder upp, köper och äter. Här finns ett urval, tipsa gärna om fler!


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!