Den goda frukosten

Lästips Alla lästips. 3 mar 2010.


TillsatsbokenIntresset för mat utan tillsatser och matkvalitet har vuxit sig till en folkrörelse de senaste åren. Seniorer, medelålders, barnfamiljer och ungdomar visar nyfikenhet för vad man kan hitta bra mat. Äkta vara får ofta mejl från elever och studenter som skriver projektarbeten i ämnet.

Ett resultat av ett sådant projektarbete är häftet ”Den goda frukosten. Börja dagen utan tillsatser” av Madeleine Högberg.

I höstas startade Anders Verf, som går på samhällsprogrammets i Falun ett företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. Det fick namnet Tillsatsboken UF (ung företagsamhet). Tillsammans med Madeleine Högberg som går på naturvetenskapliga programmet i Ludvika har de utformat ett informativt häfte med recept för en bra start på dagen. ”Om du föredrar en frukost utan tillsatser är detta en bok för dig, skriver de i sin inledning.

I boken ges information om tillsatserna och hur de märks, de tar upp förhållandet mellan tillsatser och varans prislapp och ger en introduktion till vilka tillsatser man kan få i sig under en vanlig frukost. Del tre i boken är en receptdel för inspiration.RSS

0 kommentarer

  Kommentera

  Namn *
  E-post *
  Kommentar *
   
  Skriv in kod
  Villkor
   

  Lästips

  Det finns mängder av kokböcker, det ges ut en om dagen i Sverige! Men det finns också en annan typ av böcker om mat, kloka böcker om det vi odlar, föder upp, köper och äter. Här finns ett urval, tipsa gärna om fler!


  Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
  Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!