Massor av Ä-märkt på Sthlm Food & Wine

Nyheter. 15 nov 2017.

Sthlm Food & Wine 2017 tävlingen


I Äkta varas monter på Sthlm Food & Wine, som avslutades i helgen, bjöds det på mängder av provsmak och matsnack. På scenen höll föreningen dessutom i en matlagningstävling med märkta produkter.


Representanter från hela 18 företag gjorde oss sällskap och bjöd på provsmak av sina Ä-märkta produkter. Hyllorna i den Ä-märkta montern var dessutom fyllda med produkter från ytterligare ett dussin företag. Syftet var att lyfta fram bredden av märkta produkter och informera om vad märket står för.

Sthlm Food & Wine 2017 montern
Sthlm Food & Wine 2017 tävlingsvinnare


På söndagen höll vi på stora scenen matlagningstävlingen "Årets Äkta vara-måltid". Kockarna, tillika styrelseledamöterna i Äkta vara, Paul Svensson och Ulrika Brydling ledde varsitt lag med två Äkta vara-medlemmar. Uppgiften var att på 35 minuter laga en måltid, inklusive en glassefterrätt, baserad på Ä-märkta produkter.


Vinnarna blev lag "Paul" med en varmrätt bestående av olivoljebakad torskfilé, två sorters kål och en reduktion på blåmusselbuljong och ingefärsjuice samt en efterrätt med vanilj- och hallonglass och russin kokta i bland annat rödbetsjuice toppad med choklad och päronsirap.


Längre fram kommer vi att publicera recepten på både vinnarmåltiden, samt lag "Ulrikas" pizza med grön- och svartkål, fänkålskorv, karamelliserad rödlök och tre sorters ost samt vaniljglass med äpple stekt i smör och citronvodka toppad med dinkelsmulpaj, mandel, choklad och päronsirap.


Domare var Mats-Eric Nilsson och Åsa Gadestam. Moderator var Jens Dolk.


Mats-Eric deltog för övrigt också i en matdebatt på temat äkta vara under torsdagen.


Företag i montern Alex & Phil*, Bergedahls/City Gross*, Blåskal*, Chocolero, Fabrique*, Fredrikssons, Grenna Glass, Gute Glass, Gårdsfisk, Habesh Food, Il Fornaio*, Juica, Kitchenwiz, Korvhantverk Stockholm, Kung Markatta*, Mjelga Hantverksbryggeri*, Mormor Magdas, Nathalie's direct trade*, Riktig Cider, Roomi, Skånska Spritfabriken, Spicemaster*, Svensson & Falk, Sörgården Måla*, Terroir Suisse, Valdéngården*, Warbro Kvarn, Virtuous Vodka, Änga Gård*, Österhagenglass.


* = medverkade endast med produkter på hyllan


Ivar Nilsson


RSS

Annons:

Änga gård annons 482 ny

    Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
    Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!