Har du sett årets värsta matbluff?

Nyheter. 13 dec 2019.

Årets matbluff nominera 2019 nyhet GS


Vi har redan fått in många nomineringar till antipriset Årets matbluff 2019, men kanske finns den värsta produkten fortfarande på fri fot? Skicka i dina fynd innan årets slut.Har du stött på en produkt som du tycker är otydligt märkt? Som överdriver eller rent av ljuger i sin marknadsföring? Matbluffar kan se ut på många olika sätt. Det avgörande är förstås om man som konsument känner sig lurad.


De kan ha tveksamma namn eller ett innehåll som inte stämmer överens med det som man förväntar sig. Kanske finns det inget eller väldigt lite av den råvara som lyfts fram. Eller en massa tillsatser i den "traditionellt" framställda produkten.


Ständigt hittar reklammakarna på nya knep. Därför behövs konsumentens vakande och granskande öga. Så se till att nominera produkter som du tycker går över gränsen.


I januari väljer vår jury ut fem finalister bland de nominerade produkterna. Det är sedan upp till er läsare att rösta fram den slutliga "vinnaren".


Eller skicka ett mejl med namnet på produkten, en motivering samt gärna en bild som visar bluffen till matbluff@aktavara.org


Läs mer om Årets matbluff och tidigare "vinnare" här >>RSS

Annons:

Änga gård annons 482 ny

    Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
    Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!