Tulip - Danish Crown Foods Sverige

15147 Tulip Bacon Ekologiska Bacon on-pack_highres


Länge har det varit näst intill omöjligt att få tag på bacon utan tillsatser, i synnerhet utan konserveringsmedlet nitrit. Men nu finns ett Ä-märkt alternativ från vårt grannland i söder.


Tidigare har det främst varit enstaka mindre charkuterister som har tillverkat bacon utan nitrit. Annat är det i Danmark. Där är allt ekologiskt bacon nitritfritt. Nu lanserar det danska charkföretaget Danish Crown Foods Sverige ett nitritfritt och Ä-märkt bacon under varumärket Tulip på den svenska marknaden.


– Vårt bacon är ekologiskt och fritt från tillsatser. Med Ä-märket är det lätt för den medvetne konsumenter att hitta, säger Jessika Höglund, Concept Manager på Danish Crown Foods Sverige.


Ingrediensförteckningen är kort och enkel: ekologiskt sidfläsk, salt. Dessutom är det rökt med bokspån. Köttet kommer från EU-ekologiska danska utegrisar (läs mer om djuromsorgen här).


För den som inte har provat nitritfritt bacon tidigare kan det vara bra att veta att det är lite mindre rosa i köttet, vilket är helt naturligt.


Nitrit, ofta natriumnitrit (E250), är ett mycket vanligt konserveringsmedel i bacon och andra charkprodukter. Det används bland annat för att förlänga hållbarheten och för att göra köttet mer rosa.


Tulips ekologiska och Ä-märkta bacon finns att köpa hos ICA och Coop.


Läs mer och följ dem på deras hemsida, Facebook eller Instagram.


Ä-märkta produkter från Tulip:Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!