Crabsticks

Livsmedel CDEF. 24 feb 2014.

Kallas också surimisticks, seasticks eller bara sticks. En hårt processad massa av tvättat, billigt fiskkött och som fått en tillsatscoctail av stärkelse, stabiliseringsmedel, aromer smakförstärkare och färgämne. Massan, som ibland också innehåller soja, kan pressas så att de ser ut som jätteräkor eller skaldjursklor.


Se upp för
sådant som heter som ovan. Märkligt att namnet crabstick är tillåtet eftersom det inte innehåller en gnutta krabba ens. Vanligt på sushirestauranger eller mackställen som Subways.


Leta efter
äkta vara istället. Det behövs inte många räkor eller kräftstjärtar för att åstadkomma det crabsticks är tänkta att göra med en röra på en macka.


Ekologiskt
Glöm det.


Tips
Är du på en sushirestaurang, be om att slippa crabsticks. Var skeptisk till sådant som heter seafood i röror, där kan det har smugit sig in crabsticks. Subways Seafood &Crab-macka är ett exempel på det. En beskrivning av vad surimi är finns på Svensk Fisks hemsida: http://www.svenskfisk.se/1452.aspx?cat1=&cat2=&size=20&page=1RSS

3 kommentarer

  • Ja och crabsticks innehåller dessutom vetemjöl vilket inue funkar för dem med glutenintolerans!
    Sofia Paulsdotter Henriksson. 23 feb 2017 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Fast så goda och finns värre grejer folk äter Dessa är iaf lågenergi snacks Bara kolla ingredienserna inte alla surimi innehåller gluten Vanligt i Asien sparar på dyra råvaror dessutom i en värld vi bör bevara
    Felicia . 5 apr 2018 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Jag älskade crabsticks för säkert 20 år sedan, åt häromdagen, kunde inte äta upp dom, vad är tillsatt????
    Karin Christensson. 16 sep 2019 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Livsmedel

Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


Senaste blogginlägg

Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!