av-fallfrukt_fix4

Vaniljsocker

Livsmedel VWXYZ. 25 maj 2015.

Vaniljsocker innehåller mer och oftare vanillin än vanilj. Vanillin är ett högpotent aromämne som ofta framställs ur rötad granved.

Se upp för

vaniljsocker med vanillin. En del fabrikanter försöker förvilla oss konsumenter med att kalla vanillin för vanilla i Sverige, samtidigt som det ju är det engelska ordet för vanilj.

Leta efter
vaniljsocker gjort på enbart socker och vanilj.

Tips

Blanda vaniljpulver från Tex Kung Markatta eller KhoiSan Tea tillsammans med flor- eller strösocker i en glasburk.

En annan variant är att, istället för att slänga stången när du har skrapat ut fröna för att använda dem, delar du den i mindre bitar och lägger dem tillsammans med socker i en glasburk. Efter några veckor har du ett utmärkt och billigt vaniljsocker.

Se även Vanilj >>


RSS

2 kommentarer

  • Köp en vaniljstång och mixa tillsammans med strösocker, så har du eget, äkta och dessutom billigt vaniljsocker. // Anders
    Anders. 5 maj 2014 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Skulle köpa vaniljsocker och tog en förpackning där det stod äkta vanilj. Men vid närmare granskning visade det sig att det även innehöll vannelin, så nu ska jag göra eget vaniljsocker på vaniljpulver och socker.
    Kent . 11 nov 2014 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Livsmedel

Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


Senaste nyheter

Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3