E 535 - Natriumferrocyanid (övriga tillsatser)

E-nummer Övriga. 26 okt 2008.

FUNKTION
Klumpförebyggande medel.


FRAMSTÄLLNING
Syntetiskt framställt.


ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Används i hushållssalt.


KÄNDA HÄLSORISKER
-
RSS

3 kommentarer

  • Försökte hitta ett alternativ ti salt med klumpförebyggande medel. Kom hem med svindyrt kvarnsalt och Himalayasalt. Började mala eländet för att ha det i mitt stenugnsbakade surdegsbröd. Luktade och smakade diesel och svavel. Kunde konstatera att tillverkarna skröt om att de inte hade några tillsatser i sina salter, men de kunde heller inte redogöra för 1,5-2 % av innehållet i produkten. Är det bättre än ett finsalt där 99,9% är rent NaCl och resten av innehållet (0,1%) består av jod och klumpförebyggande medel? Mina kunder vill inte ha tillsatser, men de vill inte att brödet ska smaka och lukta diesel eller svavel heller!
    Sophie. 20 jul 2009 (Svara på inlägg | Abuse)
  • E 535 är tillåtet till och med i KRAV-märkta produkter. Alternativet är att köpa saltblock och mala själv vid behov.
    C. 16 feb 2010 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Gröna Bladet AB har ett salt helt utan E535 som vi använder till vår KRAV Grillkrydda. Företag kan köpa detta salt hos oss.
    Ingrid Lorenz Stock. 8 nov 2011 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

E-nummer

Här kan du söka på E-nummer och lära dig mer om vad de står för. Cirka 330 livsmedelstillsatser är tillåtna i Sverige och andra EU-länder och måste deklareras på förpackningen. Tillverkaren kan välja mellan att ange E-numret eller skriva ut ämnets namn, funktionsnamnet ska dock alltid anges. Utöver dessa tillsatser finns tusentals aromämnen som inte behöver specificeras


Informationen i guiden kommer ursprungligen från Mats-Eric Nilssons bok Den hemlige kocken från 2007, även om en del uppgifter har lagts till senare. Vi har också tagit bort och lagt till tillsatser i takt med att EU:s regler har förändrats.


E-nummerguiden finns också i ett format som gör den lättare att ta med, se vår konsumentguide >>


Internationellt: Om du letar efter en tillsats som är skriven på engelska, klicka här >> 


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!