av-fallfrukt_fix5

Mascarpone

Livsmedel MNO. 27 feb 2014.

Fet, italiensk färskost som egentligen inte liknar färskost alls, eftersom löpe inte används. Grädde får koka upp, en syra, vanligen citronsyra, tillsätts för att grädden ska skära sig. Den koagulerade massan sedan får rinna av. Innehåller inte konserveringsmedel.

Se upp för
De sorter som finns i svenska livsmedelsbutiker är Castelli, Mauri (Zeta) och Galbani (Arla).

Leta efter
Castellis KRAV-märkta variant, som har fylligast smak. Till den används inte citronsyra utan mjölksyra, vilket ger en mild och mjuk syrlighet till den gulvita mascarponen.

Tips
Obligatorisk i Tiramisú. Kanske är den godast tillsammans med syrliga frukter eller bär, som passionsfrukt eller hallon.


RSS

3 kommentarer

  • Varför rekommenderar ni Castellis KRAV-märkta mascarpone? Var på Coop Forum för att köpa den men den var ju full med E-nummer!? Var finns den tillsatsfria mascarponen?
    Rebecka. 19 jun 2010 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Hej, jag önskar också svar på Rebeckas fråga. Jag är något av en tiramisu expert och skall börja tillverka tiramisu utan tillsatser varför jag letar efter mascarpone utan tillsatser. Er text låter förtroendeingivande och ni borde vara att lita på då detta med mat utan tillsatser är ert ämne, så jag frågar samma sak, varför rekommendera en produkt med massa e ämnen som ni så bestämt tar avstånd ifrån?
    Uffe. 11 jul 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Hej Uffe! När jag kollade senast så innehöll inte Castellis KRAV-märkta mascarpone några tillsatser.
    Eva Äkta vara. 11 jul 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Livsmedel

Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!