Tårtbotten

Livsmedel STU. 24 feb 2014.

En ganska skrämmande produkt. Två varianter är vanliga - sockerkaksliknande och marängliknande bottnar. En av de största är Hägges tårtbottnar laddade med bl.a. glycerol, natriumpropionat, kaliumsorbat, polyglycerolestrar av fettsyror, mono- och diglycerider, 1,2-propylenglykolestrar av fettsyror toppade med ett antal andra E-nummer. 

 

Se upp för

tårtbottnar som verkar kunna ligga på hyllan hur länge som helst och marängbottnar som inte ens har någon äggvita i, som t.ex. Nobelbagarn’s och Va’ Gotts bottnar som istället har förtjockningsmedel som ”fluff”.

 

Leta efter

tårtbottnar eller sockerkakor hos bagaren där du kan fråga.

 

Tips

Gör din egen (födelsedagarna kommer ju inte så ofta) det är ganska enkelt eller fråga din lokala bagare om råd.RSS

1 kommentar

  • Bara måste berätta om mitt bortglömda paket färdiga tårtbottnar som glömdes i ett köksskåp i 2½ år och som fortfarande var mjuka och fina och inte mögliga....!!!! Har aldrig köpt färdiga bottnar sen dess!!
    Åsa. 12 nov 2008 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Livsmedel

Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


Senaste blogginlägg

Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!