Chilisås

Livsmedel CDEF. 25 feb 2014.

Här finns tre olika typer: tomatsås med chili, vinägerbaserad chilihet sås i liten flaska och söt chilisås på stor flaska. Ingen av kategorierna innehåller särskilt många tillsatser, men i de söta chilisåserna är sockerhalten förstås hög. Mrs Cheng´s Sweet Chili är helt tillsatsfri, medan Lucullus Thai Chili Sauce har tre förtjockningsmedel och ett konserveringsmedel . Coops asiatiska chilisås har såväl modifierad stärkelse som surhetsreglerande medel medan Yings sötsura Thai-chilisås på samma hylla klarar sig helt utan.

 


Tips
Vill du göra egen söt chilisås av thailändsk typ med god hållbarhet? Finhacka 5-6 röda chilifrukter och 3-4 vitlöksklyftor. Värm försiktigt 175 gram honung i en kastrull tillsammans med hacket. Slå på 3-4 msk vitvinsvinäger och låt svalna. Häll på flaska.
RSS

0 kommentarer

  Kommentera

  Namn *
  E-post *
  Kommentar *
   
  Skriv in kod
  Villkor
   

  Livsmedel

  Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


  Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
  Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!