Risgrynsgröt

Livsmedel PQR. 9 mar 2015.

 

Vem ersätter smöret i tomtegröten med palm-, raps- och kokosolja, emulgeringsmedel, aromämne och färgämne? Till exempel ICA, som förklarar detta med att smöret är för dyrt för att kunna användas i deras fabrikstillverkade risgrynsgröt. Låter som ett effektivt sätt att skrämma bort såväl gårdstomtar som allt annat oknytt med.

 

Se upp för
Coops Risgrynsgröt utan tillsatt socker (blå), där finns förutom mjölk och ris, margarin med antioxidationsmedel E 322 lecitin, salt, E 471 (Mono- och diglycerider av fettsyror), arom, färgämne E 160a, och E 330 citronsyra.

 

Ekologiskt
Coops Änglamark har faktiskt en Kravmärkt risgrynsgröt som är gjord på smör och som inte innehåller några konstiga tillsatser.

 

Tips
Om man har minsta stund över bör man koka sin egen gröt. Den sköter sig faktiskt ganska bra själv på spisen eller på en träskärbräda i cirka 1 timme efter att ha kokats upp och sjudit i 10 min.


RSS

0 kommentarer

  Kommentera

  Namn *
  E-post *
  Kommentar *
   
  Skriv in kod
  Villkor
   

  Livsmedel

  Livsmedelsguiden grundar sig i huvudsak på fakta från boken Äkta vara av Mats-Eric Nilsson. Till det kommer våra egna iakttagelser och erfarenheter. Meningen är att vi med hjälp av alla läsare ska bygga en livsmedelsbank som fungerar i hela landet.


  Senaste nyheter

  Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
  Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!