Vart tog Mannerström vägen?

Äkta vara. 11 maj 2012.

Häromdagen skulle jag åka Stockholm-Linköping på tjänsteresa (inte Äkta vara!). Bokade biljett och bara en 1:a klass-biljett passade mina tider för utresan.
Eftersom det var tidigt på morgonen och frukost ingick tänkte jag att jag äter den på tåget. Om en enkelbiljett 1:a klass regionaltåg kostar 601 kronor är nog frukosten helt OK resonerade jag. Ungefär så här var min bild >>

 

Kl 6:51 rumlar jag in i kupén och tåget rullar iväg. Hamnade på övervåningen i en sån där dubbeldäckare. Det går kanske inte så fort som X2000 men utsikten är god. På inget uppenbart sätt skilde sig dock kupén från den 2:a klassresa jag gjorde några veckor tidigare i samma sorts tåg. Men man ska inte klaga – det är nog frukosten som skiljer 1:a och 2:a klass.

 

Efter en stund kom konduktören för biljettkontroll och lite senare var han åter med en vit, lite knöglig påse som han ställde på bordet. Inte förrän jag öppnade den insåg jag att det skulle föreställa min frukost. Däri fanns en SunMaid apelsinjuice och en plastpåse med en stor etikett som förkunnade "Frukostsmörgås...". Just som jag försökte förstå hur denna smörgås kunde vara så extremt komplicerad kom konduktören igen och lämnade en pollett på bordet. Det var pollett till kaffeautomaten på undervåning. Då jag inte ännu bestämt hur jag skulle hantera mackan, trängde jag mig istället ut och ner för trapporna till en kaffeautomat som inte gav mig något hopp. Stoppade ändå i polletten och en stund senare kom muggen under min näsa, och jag insåg att inget annat fanns att göra än att uppsöka toaletten och hälla ut sörjan.

 

Tillbaka på min plats tvingade min hungriga mage mig att äta på mackan gjord på bröd av 25 komponenter, margarin och pålägg. Jag ångrade att jag inte åt frukost hemma medan jag funderade på hur bageriteknologerna kom fram till just detta brödrecept.

 

Leif Mannerström kändes långt borta.

SJ_frukost_liten

 

PS. Jo, jag vet att vi skrivit ner SJ förrut, men jag kunde inte låta bli att berätta denna lilla historia. Förra gången jag åkte första klass fick jag en bra Mannerströmsk middag. Helt OK.


 

3 kommentarer

RSS

Annons:

  • Sorgligt. Suck.
    40-talist. 18 maj 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • Konstigt att det bara står vad brödet innehåller, men inte vad som finns i margarinet och osten.
    Nina. 25 maj 2012 (Svara på inlägg | Abuse)
  • det finns 2 orsaker till varför jag aldrig åker med sj längre (ej heller buss)¨ 1:extremt höga mobilstrålningsnivåer från idioter som pratar i mobiltelefon(1000gånger högre i rörligt fordon som kommer till alla i vagnen) plus att smartskaften tillsatt wifi strålning som extra krydda på detta. och mackorna. Alltid billigt skräp med tillsatser och crabsticks(fisk med maskar) i skagenbaguetten som så ofta är fallet i skagenmackorna. och delicatos härdade fetter kan man gärna vara utan.
    kemetyl. 29 jul 2012 (Svara på inlägg | Abuse)

Kommentera

Namn *
E-post *
Kommentar *
 
Skriv in kod
Villkor
 

Björn bloggar

Björn är en matintresserad systemarkitekt samt grundare, verksamhetsledare och vice ordförande i Äkta vara.

Senaste blogginlägg

Medlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3
Kräv ingrediensförteckning på alkoholdrycker!