Organisation


Styrelsen


Christine "Titti" Pålsson, ordförande 
Livsstilscoach och personlig tränare.  Har arbetat nationellt och internationellt med strategisk marknadskommunikation, PR, och event samt införsäljning till svenska butikskedjor. Brinner för preventiv hälsa och älskar att experimentera med smaker och kryddor.

Titti PålssonUlrika Brydling, vice ordförande
Välkänd kock med ekoprofil. Startade jämtländsk krog med närproducerat långt innan begreppet var känt i storstan. Driver idag restaurangen vid galoppbanan Bro Park. Leder juryn för tävlingen Unga ekokockar.

Ulrika BrydlingChristina Möller (NY), ledamot
Välkänd profil i Mat-Sverige med 35 års erfarenhet från konsumentkooperationen. Började som hushållslärare, blev marknadschef för Konsumentföreningen Göteborg och avslutade yrkeskarriären som chef för Coops provkök. Är idag verksam inom bland annat Gastronomiska samtal och Vi konsumenter.

Christian MöllerBjörn Bernhardson, ledamot
En av Äkta varas grundare och ordförande under flera år. Är organisationens verksamhetsledare och ansikte utåt. IT-konsult, glassfantast och entusiastisk konstruktör av Naturvinsguiden.

Björn BernhardsonEva Bernhardson, kassör
En av Äkta varas grundare. Har varit föreningens kassör sedan starten och är kansliets ansvariga för ekonomi och administration. F d förskollärare, friskvårdare och SAS-ekonom. Vill gärna ha en surdeg på lut.

Eva BernhardsonPaul Svensson, ledamot
Välkänd kock, krögare, kokboksförfattare och TV-profil. Slåss för matlagning från grunden och ekologiska råvaror.

Paul SvenssonKarin Nordström, ledamot 
Hållbarhetsexpert och affärsutvecklare med marknadstänk. Listad som en av Sveriges Supertalanger av Veckans Affärer 2013. Grundare av bolaget Hellolittlefuture som driver på utvecklingen av en hållbar framtid genom att hjälpa organisationer att integrera hållbarhet i sin kärnverksamhet. Kunnig inom matlagning och råvaror samt gör egen cider.

Karin NordströmCarl Wesslén, suppleant
Utbildad inom miljöområdet. Har tidigare arbetat som livsmedelsinspektör men är nu enhetschef på miljö- och hälsoskydd i Norrtälje kommun. Har även privat ett stort intresse för mat och hälsa.


Carl Wesslén100x150
Kansliet


Ivar Nilsson är skribent och redaktör för äktavara.org samt jobbar med utredning och administration av livsmedelsmärkningen. Han är utbildad journalist och har bland annat jobbat på Aftonbladet, SVT/ABC och Norrtelje tidning.
Ivar NilssonBjörn Bernhardson (se ovan)
Björn BernhardsonEva Bernhardson (se ovan)
Eva BernhardsonMedlemsannons-pa-sajten-NY-animerad-3