Mälarchark grundades redan 1933 i Eskilstuna och har sedan dess tillverkat korv och pastej till svenskarna. Bland de Ä-märkta produkterna hittar vi klassiker som wienerkorv och grillkorv. Korvarna är varmrökta och röks på traditionellt vis med alflis. En klassisk teknik som ger en fin röksmak, vacker färg och dessutom är konserverande.

– Vi väljer att göra en Ä-märkt och ekologisk korv för att vi ser en ökande efterfrågan från konsumenterna att äta mat utan onödiga tillsatser, säger Mälarcharks VD Andreas Gisselfeldt.

Korvarna är tillverkade i Sörmland av kött från svenska ekologiska grisar och kor. Korvarna är goda att steka, grilla eller koka. De köpas i ICA-butiker runt om i Sverige och på Coop i Mälardalen och Stockholm.

– När du väljer en produkt från Mälarchark kan du vara säker på att det alltid är 100% svenskt kött av hög kvalitet. För oss är det viktigt med närproducerat och vi arbetar med flera lokala köttleverantörer, bland andra Rekarnekött och Hammarby Storgård i Eskilstuna, säger Andreas Gisselfeldt.


Några exempel på deras Ä-märkta produkter:

Annons