Styrelsen


Christian Callert, ordförande
Marknadsföringsstrateg och kommunikatör med inriktning på mat och välbefinnande. I grunden copywriter och kreatör med genuint matintresse, vilket bland annat resulterat i kokböcker för Oaxen Skärgårdskrog och Flickorna Lundgren. Grundat och drivit reklambyråer, men har de senaste åren varit kommunikationschef för Bergendahls Food. Är idag fristående kommunikationskonsult med bas i Helsingborg.
Christina Möller, vice ordförande
Välkänd profil i Mat-Sverige med 35 års erfarenhet från konsumentkooperationen. Började som hushållslärare, blev marknadschef för Konsumentföreningen Göteborg och avslutade yrkeskarriären som chef för Coops provkök. Är idag verksam inom bland annat Gastronomiska samtal och Vi konsumenter.

Christina MöllerBjörn Bernhardson, ledamot
En av Äkta varas grundare och ordförande under flera år. Är organisationens verksamhetsledare och ansikte utåt. IT-konsult, glassfantast och entusiastisk konstruktör av Naturvinsguiden.

Björn BernhardsonUlrika Brydling, ledamot
Välkänd kock med ekoprofil. Startade jämtländsk krog med närproducerat långt innan begreppet var känt i storstan. Driver idag restaurangen vid galoppbanan Bro Park. Leder juryn för tävlingen Unga ekokockar.

Ulrika BrydlingEva Bernhardson, kassör
En av Äkta varas grundare. Har varit föreningens kassör sedan starten och är kansliets ansvariga för ekonomi och administration. F d förskollärare, friskvårdare och SAS-ekonom. Vill gärna ha en surdeg på lut.

Eva BernhardsonDaniella Bergman, ledamot
Skribent som tidigare har jobbat som kommunikatör på Äkta vara. Utbildad vetenskapsjournalist med erfarenhet från miljö- och teknikbranschen. Besatt av mat och matlagning och med ett stort intresse för miljö, hållbarhet och framtidens livsmedel.

Daniella BergmanLars T Andersson, ledamot
Har erfarenhet av att grunda och driva företag i olika branscher. Är numera arbetande styrelseordförande i Nordisk Råvara (främjar livsmedel som gynnar hälsa och miljö) samt i analysföretaget Redeye. Startade för över 10 år sedan restaurangen Blue Light Yokohama med mottot »Ät som en Japan«. Anser att frågan »Vad ska jag äta?« är starten på många av de mest intressanta och viktigaste diskussionerna i dag. Svaret finns, enligt honom, i de friska jordarna.
Olga Grönvall Lund, suppleant
Entusiasmerande entreprenör med stort engagemang för mat och hållbarhet. Grundare av paraplyorganisationen Reformaten, som tar ett helhetsperspektiv på matfrågan – från konsumentens hälsa till hur produktionen påverkar natur, klimat och samhället i stort. Ligger även bakom communityt och smörgåsföretaget Mäckish.
Foto: Kegen Lorentzon


Tidigare styrelsemedlemmar >>


Valberedning: Mats-Eric Nilsson (sammankallande), Anne Eriklin och Jessica Mihai.Kansliet


Björn Bernhardson, verksamhetsledare
(se ovan)

Björn Bernhardson
Ivar Nilsson är skribent och redaktör för äktavara.org samt jobbar med utredning och administration av livsmedelsmärkningen. Han är utbildad journalist och har bland annat jobbat på Aftonbladet, SVT/ABC och Norrtelje tidning.

Ivar NilssonEva Bernhardson
(se ovan)

Eva Bernhardson
Annons