Styrelsen


Christian Callert, ordförande
Marknadsföringsstrateg och kommunikatör med inriktning på mat och välbefinnande. I grunden copywriter och kreatör med genuint matintresse, vilket bland annat resulterat i kokböcker för Oaxen Skärgårdskrog och Flickorna Lundgren. Grundat och drivit reklambyråer, men har de senaste åren varit kommunikationschef för Bergendahls Food. Är idag fristående kommunikationskonsult med bas i Helsingborg.
Christina Möller, vice ordförande
Välkänd profil i Mat-Sverige med 35 års erfarenhet från konsumentkooperationen. Började som hushållslärare, blev marknadschef för Konsumentföreningen Göteborg och avslutade yrkeskarriären som chef för Coops provkök. Är idag verksam inom bland annat Gastronomiska samtal och Vi konsumenter.

Christina MöllerBjörn Bernhardson, ledamot
En av Äkta varas grundare och ordförande under flera år. Är organisationens verksamhetsledare och ansikte utåt. IT-konsult, glassfantast och entusiastisk konstruktör av Naturvinsguiden.

Björn BernhardsonUlrika Brydling, ledamot
Välkänd kock med ekoprofil. Startade jämtländsk krog med närproducerat långt innan begreppet var känt i storstan. Driver idag restaurangen vid galoppbanan Bro Park. Leder juryn för tävlingen Unga ekokockar.

Ulrika BrydlingEva Bernhardson, kassör
En av Äkta varas grundare. Har varit föreningens kassör sedan starten och är kansliets ansvariga för ekonomi och administration. F d förskollärare, friskvårdare och SAS-ekonom. Vill gärna ha en surdeg på lut.

Eva BernhardsonJohannes Cullberg, ledamot
"Frustrationsentreprenör" som via matbutiken Paradiset kämpar mot drakarna för att ge alla möjligheten att äta Äkta vara. Driver podden Vägen mot Paradiset och ett välbesökt Instagram-konto kring hälso- och hållbarhetsfrågor. Har även varit vd för börnoterade Feelgood och inköpsdirektör för Lidl Norge.
Foto: Kate Gabor
Läs mer om Johannes här >>
Anna Mellfors, ledamot
En passionerad naturvinsvän med stort miljö- och klimatengagemang. Sommelier som driver vinbaren Gemla på Södermalm i Stockholm. Har även jobbat på asiatiska Mooncake och klassiska Tranan.
Olga Grönvall Lund, suppleant
Entusiasmerande entreprenör med stort engagemang för mat och hållbarhet. Grundare av paraplyorganisationen Reformaten, som tar ett helhetsperspektiv på matfrågan – från konsumentens hälsa till hur produktionen påverkar natur, klimat och samhället i stort. Ligger även bakom communityt och smörgåsföretaget Mäckish.
Foto: Kegen LorentzonTidigare styrelsemedlemmar >>


Kansliet


Björn Bernhardson, verksamhetsledare
(se ovan)

Björn BernhardsonIvar Nilsson är skribent och redaktör för äktavara.org samt jobbar med utredning och administration av livsmedelsmärkningen. Han är utbildad journalist och har bland annat jobbat på Aftonbladet, SVT/ABC och Norrtelje tidning.
Ivar NilssonEva Bernhardson
(se ovan)

Eva Bernhardson
Annons