Den här föreningen har kommit till av en längtan efter mat som det inte har fuskats och trixats med. Vi har tröttnat på tillsatser och ledsnat på tillverkarnas och butikernas budskap om att maten är "traditionell", "hemlagad" och "äkta", när den i själva verket ofta är en industriprodukt som aldrig har rörts av en mänsklig hand.

Vår huvudsakliga plattform är den här hemsidan. Här rapporterar vi om nyheter, driver kampanjer och gör tester. Här finns också våra livsmedelsguider, med matnyttig information om bland annat olika livsmedel, tillsatser och råvarusäsonger. En stor del av vår verksamhet bedrivs också i sociala medier.

Ä-märket
Äkta vara driver också livsmedelsmärkningen Ä-märket, för den som vill undvika tillsatser. Läs mer här

Mer om föreningen

Sveriges Konsumenter Äkta vara är sedan oktober 2012 medlem i paraplyorganisationen Sverige Konsumenter. Det är en ideell organisation som arbetar för alla konsumenters bästa genom att granska företag, påverka politiken och stärka konsumentmakten. Visionen är ett hållbart samhälle där konsumentens röst och rätt är stark. Sveriges Konsumenter ger även ut tidningen Råd & Rön och samarbetar med internationella konsumentorganisationer. Läs mer här >>
Annons