Musslor är supermat från havet – nyttiga och miljösmarta. Rika på protein, kalcium, selen, zink och omega-3-fettsyror. Dessutom bidrar musselodlingar till minskad övergödning av haven eftersom musslor äter växtplankton som annars bidrar till ett överskott av näringsämnen.

Bara musslor - inget annat!
Detta har företaget Musselfeed tagit vara på med sin produkt Musselpulver. Musselpulvret är en ren produkt utan några tillsatser. Det består endast av 100 % MSC- och Kravcertifierad blåmussla från Bohuslän, som varsamt torkats till ett pulver.

Pulvret tillverkas i Musselfeeds fabrik i Ellös på Orust, granne med de största musselodlingarna i Sverige, och packas sedan för hand.
Innovation mot minskat matsvinn
Musselfeed använder musslor som sorteras bort inom musselindustrin, för att de är för små eller för att det är kalk på skalen, och får på så sätt fram en ny, användbar, näringsrik produkt med lång hållbarhet. 

Användning
Musselpulver är fantastisk som smakförstärkare då det bidrar med sälta och mycket umami, som lyfter fram och fördjupar andra smaker och ger fyllighet till maträtter.

Musselpulvret kan användas som naturlig smakförstärkare, buljong och som smaksättare till olika rätter. Vad sägs om musselsmör till grillad fisk, musselsoppa eller en clamato-drink med musselpulver? Eller varför inte testa att tillsätta musselpulver till kryddblandningen när du gravar lax? För recept och inspiration, se produktens hemsida (länk nedan).             

Musselpulvers hemsida/webbbutik

Musselfeed på Instagram

Musselfeeds Ä-märkta produkter:Annons