Köttfärssås, eller bolognese som den också kallas, är en av svenskarnas absoluta favoriträtter. Men det finns förvånansvärt få färdiga köttfärssåser på marknaden, bara någon enstaka konserverad sås. Nu finns BOLLO – färska köttfärssåser gjorda från grunden.

– Vi tyckte diskrepansen mellan köttfärssåsens popularitet och utbudet i dagligvaruhandeln inte stämde, säger Joel Åhlin, som liksom sina två kompanjoner, Harald Wachtmeister och Jason Diakité, är en köttfärssåsfantast.

Namnet som de valde är en förkortning av bolognese. Från början var det dock inte självklart att det skulle bli några såser. Trions kärlek till köttfärssås resulterade först i en bok om köttfärssås (2020) och senare i att de tog fram ett vin som passade att dricka till denna rätt och som säljs under samma namn. Först därefter fick de idén att börja producera färdiga såser, vilka lanserades hösten 2023.

Till en början har de två varianter – en snäll och mild som passar hela familjen och en som är mera mustig och örtig.

– BOLLOs pastasåser tillagas i Vinsta strax utanför Stockholm i stora 500 liters kittlar med svenskt kött, mycket grönsaker, italienska tomater och riktigt vin, berättar Joel Åhlin.

Såserna kokas på låg värme och under lång tid för att utveckla smaken. De säljs sedan färska, redo att värmas och serveras med nykokt pasta.

Eftersom de är tillverkade utan tillsatser, aromer och liknande har de även kunnat märkas med Äkta varas Ä-märke.

BOLLO finns på ICA, Mathem och utvalda COOP och Hemköp.

Se deras Ä-märkta produkter >>
Till Bollos hemsida >>

Några Ä-märkta produkter från Bollo:


Annons