Butiker som fortsätter att fylla hyllorna med näringsfattiga, ohälsosam och i vissa fall konstgjord mat. Det fick Daniel Nowak och hans fru Kristin att starta företaget For real foods!

– Vi ville helt enkelt sätta stopp för detta och aktivt delta i kampen för riktig mat, och vi sökte därför efter en populär matprodukt som gick att förnya i enlighet med vår filosofi om näringsrik mat gjord på naturliga råvaror utan tillsatser som känns bra att äta. Valet föll då på pizza, berättar Daniel.

De bakas i den lilla fabriken i Skärhamn på Tjörn. Det som skiljer det från andra frysta pizzor är framförallt bottnen. För att undvika gluten och kolhydrater är de nämligen inte bakade på mjöl. De är istället baserade på antingen svensk vitkål, mozzarella och parmesan eller på svensk kyckling och parmesan.

– Den unika kombinationen av råvaror ger hälsosamma och näringsrika pizzor, fria från spannmål och tillsatser, som dessutom är glutenfria, low carb, rika på protein och en källa till fibrer. En god pizza du kan äta med gott samvete helt enkelt.

Pizzorna finns i sex olika smaker, bland annat Mozzarella pesto, Capricciosa och Vegetariana, och kommer inledningsvis att finnas på utvalda matbutiker i Stockholm och Göteborg samt i den egna nätbutiken.

Deras Ä-märkta produkter >>

Läs mer på For real foods! hemsida >>

Instagram >>

Facebook >>

Några exempel på deras Ä-märkta produkter:


Annons