Grundaren och näringsterapeuten Malin Brusets intresse för barnmat började när hon själv blev förälder.

– Jag blev chockad över hur lite kunskap det var kring barnmat på BVC och mycket osäkerhet hos föräldrar. För att försöka sprida både kunskap och trygghet runt barnmat, så skrev jag boken Den lille Barnematbibelen (utgiven i Norge), tillsammans med min svärfar som är läkare.

Hon insåg dock snart att många föräldrar önskade färdiga alternativ, men utan att göra avkall på kvaliteten.

– Jag startade GroGro 2018 med målet att ta fram det bästa alternativet till hemlagad barnmat. Resultatet blev en färsk, kallpressad och god barnmat som står i kyl med en hållbarhet på 2,5 månader.

Den ekologiska och tillsatsfria maten är till skillnad från annan barnmat inte konserverad med hjälp av upphettning. I stället användes en kall och mer skonsam högtrycksprocess för att ge den hållbarhet, vilket bättre bevarar både smak och näringsämnen.

– Barnmat idag står med lång hållbarhet i rumstemperatur. Ingen vuxen hade valt att äta konserver varje dag till alla måltider i 6 månader, så varför ska vi ge det till våra barn?

I serien finns såväl smoothie som puré och gröt. Produkterna har till skillnad från "klämmisar" ingen sugpip, dels för att det är bättre för barnet att äta från sked, dels för att det sparar in på plasten i förpackningen.

Produkterna finns att köpa här >>

Till deras hemsida >>

Instagram >>

Facebook >>

Några av deras Ä-märkta produkter:


Annons