"Vår vision på Kung Markatta har alltid varit att erbjuda så goda och rena livsmedel som möjligt. Med hög kvalitet på råvarorna så behöver man helt enkelt inga onödiga tillsatser. Denna övertygelse delar vi med föreningen Äkta vara och vi har med glädje följt föreningens arbete med att sprida kunskap om äkta mat. Vi har läst Mats-Eric Nilssons böcker (Hemlige kocken, Äkta vara och Döden i grytan) med stort intresse och är glada att föreningen tar detta ett steg vidare."

Kung Markatta var tillsammans med Gute glass på Gotland 2011 först ut med att trycka Ä-märket direkt på förpackningen och är idag den tillverkare som har flest produkter märkta.

km_logo_frontAlla Kung Markatta-produkterna är ekologiska, men alla kan inte få Ä-märket. Produkter som t ex olivolja, pumpafrön och torr pasta kan inte märkas eftersom de betraktas som råvaror eller inte är sådana produkter som det i allmänt fuskas med. Äkta vara går också längre än t ex Krav vad det gäller tillsatser och eftersom vårt godis t ex innehåller citronsyra får det inte märkas.

Se alla deras Ä-märkta produkter >>

Till Kung Markatta >>

Exempel på deras Ä-märkta produkter:

Annons