Svensson & Falk är ett relativt nystartat företag som vill sprida fler ekologiska produkter av hög kvalitet. För närvarande finns tre varianter av ekologiska som är godkända av konsumentföreningen Äkta vara: en fårost och en getost, båda av fetaosttyp och en delikatessost av fårmjölk. Och fler är att vänta.

De ostar som nu blir Ä-märkta kommer från Bulgarien, som liksom Grekland har en lång tradition av att göra vitost. Det bulgariska jordbruket förblev under sovjettiden rätt oförändrat och bibehölls därför ”naturligt ekologiskt” av ekonomiska skäl. Också förädlingen har i stort sett har bevarats i sitt ursprungliga, okonstlade skick, berättar företaget. Getosten består av getmjölk och fårosten av fårmjölk, inte blandningar som annars är vanligt.

– Våra produkter består enbart av rena naturprodukter. Inga konstiga tillsatser utan det är den rena smaken av fårost respektive getost som gäller. Därför har vi sett ”Äkta vara” som en bra märkning där konsumenten enkelt kan se att produkterna har framställts av enbart naturliga råvaror, säger Bernt Svensson på Svensson & Falk.

Se alla deras Ä-märkta produkter >>

Nyfiken på företaget? Läs mer här >>

 

Annons