Foto: Oh Mungood! ©.            
   

           

Oh Mungood krånglar inte med innehållsförteckningar man knappt förstår, burgarna och bitsen består av rena, ekologiska ingredienser. Oh Mungood försöker inte efterlikna kött utan mungbönan får ta den plats den förtjänar. Ett bra val för både smaklökar, hälsan och miljön.

— Många av dagens växtbaserade produkter innehåller flertalet tillsatser. Vi är övertygade om att det går att göra goda och hälsosamma produkter av rena råvaror, säger Caroline Nilsson, grundare av Oh Mungood.

Oh Mungoods burgare och bits tillagas i Sverige och innehåller, förutom mungbönor, råris, lök, vitlök, rödbeta och kryddor – inget annat.

Huvudråvaran mungböna är rik på protein, fibrer, folsyra, järn, C- och E-vitamin. Förutom att vara tillsatsfria är produkterna dessutom ekologiska och fria från gluten, laktos och soja. Produkterna har en fyllig smak av spiskummin, koriander och chili och passar både med klassiska tillbehör och i spännande växtbaserade kombinationer.

Variationsmöjligheterna för burgarna och bitsen är stora. På Oh Mungoods hemsida finns en uppsjö av förslag och recept att inspireras av och produkterna passar när man inte har så mycket tid över till matlagning.

— Snabbmat behöver inte heller vara onyttig och dålig för miljön utan det kan vara precis tvärtom. Våra produkter är snabblagade samtidigt som de är näringsmässigt balanserade och fantastiskt goda, säger Caroline Nilsson.

Till Oh Mungoods hemsida
Se Oh Mungoods Ä-märkta produkter
Läs mer om Ä-märketAnnons