Rubrik & beskrivning

Skriv en kort beskrivande rubrik på annonsen. Om annonsen avser en allmänning skriv gärna namnet på parken eller området.

Exempel:

Ingrid Marie i Målilla
Victoriaplommon att plocka
Gråpäron och äpplen
Millesparken södra delen

Under typ av plats, väljer du privat mark eller allmänning.

Annonstext

Här skriver du allt som du vill ska synas i annonsen, t ex om/hur du vill bli kontaktad, eventuell sorter (t ex Ingrid Marie), restriktioner för plockning, hämtningstider etc.

Exempel:

Ni får inte komma på lördagar för då är jag inte hemma.
Ringa gärna först på 070-72763837.
Parkera bakom eken.
Endast Oranie och de börjar ta slut.
Detta är en allmänning.

Typ av frukt

Här väljer du först typ av träd och sedan antal träd. Du kan lägga in fler olika frukttyper i samma annons. Har du annan frukt än de förifyllda kan du lägga till den genom att klicka på "Lägg till annan typ".

Lägg till kartnål

Här fyller du först i vilket län frukten finns i. 

Sedan väljer du antingen via adress eller via geoposition (klicka då på "Saknar adress"). När du har fyllt i adressen/koordinaterna måste du testa att nålen fungerar. Klicka först i att du inte är en robot (används för att stoppa missbruk) och sedan på knappen "Testa kartnålen".

 Mer om geoposition 

Eniro.se kan du ta reda på den genom att trycka på knappen som ser ut som ett sikte ("Visa GPS-koordinater") längst ner till höger i kartan. Ett sikte visas då på kartan. Dra det med musen till den plats där träden finns. Kopiera sedan siffrorna som står efter "WGS 84 decimal (lat, lon):"

Det går också bra på GoogleMaps: Högerklicka på rätt position och välj "Vad finns här?" i menyn. Då visas koordinaterna. Klicka på koordinaterna och kopiera dem sedan.

Kontaktinformation

Här fyller du i namn, e-post och telefon. Dessa uppgifter är till för att vi ska kunna nå dig om något är oklart eller för att du ska kunna ändra i eller ta bort din annons.

OBS! Dess uppgifter visas inte i annonsen och vi kommer inte använda dem för andra ändamål än just för projekt Fallfrukt.

Meddelande till Äkta vara

Här kan du skriva synpunkter eller meddelanden till oss som sköter fruktförmedlingen.
Obs! Denna text visas inte i annonsen.

 Kontakta Fruktförmedlingen  

Om någonting inte går bra eller du av andra skäl måste fråga oss något, så kan du mejla på frukt@aktavara.org

Annons