Importören med passion för småskaligt mathantverk från Italien och Spanien. Nu har flera av deras produkter blivit Ä-märkta.

– Våra främsta kriterier är småskaligt hantverk och genuina smaker. Vi främjar mindre producenter med full kontroll på hela produktionskedjan inklusive egen uppfödning av djur och djurhållning, säger Joakim Johansson, vd och grundare av Passione Italiana.

Produkterna kommer från mer småskaliga producenter, som fokuserar på råvarans ursprung, den traditionella smaken och böndernas arbete. Joakim Johansson poängterar också att producenterna granskas noga vid personliga besök innan de beslutar sig för att importera från dem.

Blandprodukterna finns bland annat korvar, skinkor och ostar, varav flera sorter tillverkas utan tillsatser och därför har kunnat märkas med Äkta varas Ä-märke,även om det i nuläget inte sitter på förpackningarna.

– Vi har redan flera produkter på gång och allt eftersom vårt sortiment växer ämnar vi också Ä-märka fler.

En del av företagets produkter är dessutom ekologiska. Passione Italianas sortiment säljs främst i välsorterade ICA och Hemköps-butiker, som satsar på unika kvalitetsprodukter.

Läs mer på deras hemsida >>

Följ Passione Italiana på Facebook eller Instagram!

Se alla deras Ä-märkta produkter >>

Några exempel:

Annons