Pumpa


Augusti, vilken fantastisk grönsaksmånad! Och så mycket lättare det är att hitta inspiration till matlagningen när utbudet är så stort av färskt och nyskördat.


Skördetider betyder marknadstider runt om i landet. Passa på att handla lokalt och kanske få en pratstund med den som är odlare eller producent. Leta upp din närmaste Bondens marknad eller någon gårdsbutik på vår Sverigeguide eller använd dig av gårdsnära.se.


Tips nu

Grönsaker: bönor, broccoli, squash, betor, blomkål, vitkål, spenat, mangold, färsk lök, majs, kronärtskockor och färska örter.
Släng inte blasten på till exempel rödbetor och lök utan använd den i en sallad eller gryta om den är fräsch. Nu smakar också tomaterna fantastiskt, men förvara dem inte i kylskåp bara för då tappar de helt sin goda smak och doft.


Fruktskörden är också här och fina svenska äppelsorter börjar komma i butikerna. Andra frukter och bär som man inte ska missa nu är: plommon, päron, hallon, björnbär, blåbär, hjortron och lingon. Har du mer frukt än du behöver eller vill du komma och plocka? Prova Äkta varas fruktförmedling.


Svampar sägs det också bli gott om under hösten.


/Eva

Annons