Syrat & Sånt är ett småskaligt företag som specialiserar sig på tillverkning av ekologiska, fermenterade livsmedel. Gården och produktion ligger i Sälshög, strax utanför Tomelilla i Skåne. Där skapar Simon Lussi och Teddy Skoglund varje produkt för hand, med stor omsorg och respekt för traditionella metoder.

– Våra produkter är opastöriserade vilket innebär att de naturliga bakteriekulturerna, vitaminerna och de unika smakerna från fermenteringsprocessen bevaras, säger Simon Lussi.

De gör bland annat olika former av surkål, kimchi och fermenterad chilisås. Givetvis utan några konserveringsmedel eller andra tillsatser, vilket har gjort att produkterna har gått att märka med Äkta varas Ä-märke.

Båda Simon och Teddy är utbildade inom permakultur, en modell för att skapa hållbarhet och kretslopp, som har legat till grund för företaget.

– Med vår djupa förståelse och erfarenhet av odling och självhushållning, strävar vi efter att använda hela råvaran i produktionen. Vi arbetar cirkulärt, till exempel genom att ta tillvara grönsaksrester som blir kompost eller mat till hönsen på gården.

Produkterna säljs framförallt i Skåne.

Se deras Ä-märkta produkter >>
Till Syrat & Sånts hemsida >>

Några Ä-märkta produkter från Syrat & Sånt:


Annons