Om Äkta vara
Äkta vara är en förening som består av cirka 1 800 konsumenter. Vi jobbar bland annat med att granska vad maten egentligen innehåller. Vårt mål är att göra det lättare för konsumenter att göra medvetna val och att hitta mat utan tillsatser.

Ämnet
När du gör en takeover hos oss så tänker vi att det är just matens innehåll som ska vara ämnet. Vi tänker att våra följare får följa med dig till affären och/eller hem till ditt kök. Kanske hela vägen från butikshyllan till en färdig måltid?

Här är några exempel på frågeställningar som du kan ta upp:

  • Hur tänker du när du handlar?
  • Brukar du läsa ingrediensförteckningar?
  • Finns det någon ingrediens som du alltid undviker?
  • Vilka produkter är du noga med vad de innehåller och vilka är du mindre noga med?
  • Brukar du kolla om produkterna innehåller tillsatser?
  • Vad är du stolt över och vad skäms du lite för att du köper

Du får gärna vara konkret och visa upp samt skriva/prata om enskilda produkter. Tonen får också gärna vara lättsam. Tanken är att det ska vara en kul grej för både dig och läsaren!

Så här går det till
Du fotar 3-4 bilder eller filmsnuttar och skriver 1-2 meningar till varje bild/film. Dessutom behöver vi en bild på dig, som vi kan lägga upp i ett presentationsinlägg.

Vi gör slides av dina bilder/filmer och taggar dig. Sedan lägger vi ut dem i våra stories utspridda under en dag som vi har kommit överens om. Storyn vidarepubliceras även på vårt Facebook-konto.

Mejla materialet till ivar@aktavara.org
Du kan även ladda upp materialet  här >>

Våra konton
Instagram, 7 800 följare
Facebook, 54 000 följare

Tack! 🙏🏽Annons