"Gute glass startades i maj 1981 i en liten lokal på Strandgatan i Visby, den allra första smaken var päron-glass. Sedan dess har glassen tillverkats i Martebo, Ronehamn och i det gamla sockerbruket i Roma. Nu tillverkas glassen i Stafva.

Vi använder mjölk, grädde och honung från Gotland samt äggula och socker. Våra bärglassar innehåller 25% bär och sorbeterna hela 50% bär. Vi använder bara riktiga råvaror till vår glass. Vi gör riktig glass!

Gute glass

Du hittar inga E-nummer på innehållsförteckningen på vår glass. Och inga andra konstiga ingredienser heller. Vi gör riktig glass på mjölk, grädde, ägg, socker och honung. Som glass har gjorts i över hundra år. Det är en väldigt ung tradition att göra på något annat sätt.

Nästan all vår glass innehåller gotländsk honung som levereras av Honung Gotlandica, en förening med drygt 60 gotländska biodlare och mer än 160 miljoner bin. Så nog kan man påstå att glassen är ett lagarbete.

Glasstillverkningen i Stafva sker företrädesvis i samarbete med gotländska gårdar och producenter. Att göra en exklusiv produkt, så långt som möjligt baserad på gotländska råvaror, ligger som grund i företagets strategi. Vi har längtat efter detta!"

Se alla deras Ä-märkta produkter >>

Till Gute glass >>


Här berättar Klara från Gute glass om deras produkter:


Några exempel på deras Ä-märkta produkter:


Annons