En kock som lagar kvällens hemmamiddag, Ä-märkt mat helt utan tillsatser. Det är tanken med Chef in a box, ett nystartat varumärke för färdigmat. Äkta vara har slutit ett avtal med företaget Good Food Sigtuna AB som drivs av Pierre och Michael Spiridon-Calais. 
– Debatten om tillsatser började med färdigmat. Därför är det extra roligt att det nu finns helt E-nummerfria rätter av hög kvalitet”, säger Björn Bernhardson, ordförande för Äkta vara.

Chef_in_a_BoxlogomellanSamtliga rätter från Chef in a box kommer att ha Ä-märket på förpackningen, något som bröderna Spiridon-Calais i praktiken redan arbetat med under sin tid i den omtyckta Lanthandeln Äkta i Sigtuna. Lanthandeln är nu nedlagd, men matidén lever vidare.

Bröderna Spiridon-Calais är riktiga restaurangrävar och har genom åren arbetat på stjärnkrogar i Frankrike, Italien och USA. I Stockholm har de arbetat på PA & Co, Stockholms Matvarufabrik och Bergamott och bröderna låg också bakom den välrenommerade restaurangen Gässlingen.

– Resan som Äkta vara sedan dess har gjort känner vi alla till, säger Pierre Spiridon-Calais. Vi finns nu, som den första färdigmatstillverkaren, i kölvattnet av deras vision om vällagad mat av helt vanliga basråvaror. Äkta vara-märkningen känns som ett självklart alternativ för oss – dels som producenter, dels som konsumenter, säger Pierre Spiridon-Calais 

Chef in a box säljs för närvarande i livsmedelsbutiker i Sigtuna, men också i Cajsa Wargs båda butiker i Stockholm. Inom kort kommer de också att kunna köpas i ett 30-tal Coop-butiker i Mälardalsområdet.

Annons