Fyra vassa namn inom kommunikation, affärsutveckling, varumärkestrategi och matlagning valdes igår kväll in i Äkta varas styrelse vid föreningens stämma.

– Vi är mycket nöjda över att ha fått förstärkning av så starka namn, som breddar styrelsens kompetens ytterligare. Vi är övertygade om att deras samlade kunskap och engagemang kommer att vara till stor nytta för vårt fortsatta arbete för renare mat, säger Björn Bernhardson, en av Äkta varas grundare.

De nya ordinarie styrelseledamöterna är:

Edit Künstlicher. Kommunikationskonsult och varumärkesstrateg med särskilt fokus på matområdet. Har tidigare drivit Skandinaviens största ekologiska nättidning och bloggportal, LivingGreen.

Karin Nordström. Jobbar med affärsutveckling med hållbart fokus genom egna företaget Hellolittlefuture. Utsågs till en av årets Supertalanger 2013 av Veckans affärer.

Ulrika Brydling. Välkänd och engagerad kock med ekoprofil. Har tidigare drivit närproducerande krog i Jämtland och lagar nu mat i bland annat TV4:s Vardagspuls. (saknas på bilden)

Som ny suppleant valdes också:

Christine Pålsson. Har tidigare jobbat med strategisk marknadskommunikation, PR, och event samt med införsäljning till svenska butikskedjor. Utbildar sig nu till kost- och hälsorådgivare vid Uppsala universitet.

Sedan tidigare sitter också Björn Bernhardson, Kicki Theander, Eva Bernhardson och Paul Svensson i styrelsen. Kicki Theander fortsätter som ordförande.


Annons