Få i dig nyttigheterna i juiceform eller prova en juicefasta, med de färska, kallpressade, opastöriserade grönsaksjuicerna från Juica.

Grönkål, romansallad, rödbeta, ingefära, vetegräs, äpple och gurkmeja. Det är bara några av de ingredienser som Juica förvandlar till färgglada och nyttiga juicer.

– Vi drack själva mycket grönsaksjuicer och kände hur bra vi mådde av det och vill få andra att känna samma som vi gjorde, säger Gergö Wolmestad, som tillsammans med Patrik Brühl är grundare och ägare till företaget.

Pressningen sker i Slakthusområdet i södra Stockholm av ekologiska grönsaker, frukter och kryddor. Där tillverkas också en citrondryck och en mandeldryck. Det som skiljer juicerna från många andra är dels att de är opastöriserade och därmed har en kortare hållbarhet, men också själva pressmetoden. 

– Vi pressar alla grönsaker och frukter med en hydraulisk kallpress enligt Norwalk-metoden. Tester gjorda i USA visar att hydrauliskt pressade juicer har nästan fem gånger så höga nutritionsvärden, framför allt för bladgrönsaker, jämfört med traditionella pressmetoder som juicecentrifuger och slowjuicers.

I Juicas koncept ingår också att man kan använda juicerna till att fasta med. Under en eller flera dagar dricker man då bara juice.

– Vi på Juica vill att du ska kunna leva ditt vanliga liv, men samtidigt ge dig själv en omstart och komma in i hälsosamma levnadsvanor med bra kost och träning. Och då är en regelbunden Juica-fasta ett bra sätt att på ett enkelt sätt boosta din kropp med nyttigheter.

Juica erbjuder hemkörning i nästan hela landet och säljer dryckerna via sin hemsida och i utvalda butiker i Stockholmsområdet.

Ä-märkta produkter >>

Läs mer på Juicas hemsida >>


Annons