Handla mat utan tillsatser, tidskrävande och dyrt? Nej! Reportern Carina Bergfeldt från Aftonbladet tog Mats-Eric Nilssons nyutkomna bok Äkta vara i handen när hon handlade.

På 15 minuter fyllde hon korgen med mat som inte innehöll tillsatser. Kostnad 70 kronor dyrare än vad en tillsatsstinn korg skulle ha kostat.

Prisskillnaden på de flesta varor var inte särskilt stor, det som drog upp priset på matkorgen var den Kravmärkta kycklingen från Bosarp. En vara som man inte äter varje dag, men som smakar mer och räcker längre.

Många ville kommentera artikeln på aftonbladet.se . Diskussionen kom mycket att handla om kvalité och pris.

Signaturen Fennel skrev: "...blir förvånad över att så många tycker att en korg för 774.70 med riktigt bra mat är dyrt!? Själv tycker jag att en korg för 704.10 med...skit, är väldigt dyrt. Både för plånboken och,i längden,för hälsan!

För andra är priset avgörande:

Lizzardman skrev: "Ähum. 70:50:- är tre middagar till i mitt hem".

Mats-Eric Nilsson chattade också med Aftonbladets läsare och fick många frågor om enskilda produkter:

"Vilken produkt tycker du är äckligast?" M-E: Pressad skinka, som inte är riktig skinka utan en tumlad och formad köttmassa uppumpad med vatten och med tillsatta aromer och smakförstärkare, hör till de värre."

"Vad du anser om alla de quornprodukter som finns ute på marknaden, bra eller dåliga?"

M-E: Det är svårt att tänka sig en mer konstlad produkt än quorn.

Mats-Eric Nilsson är optimistisk om framtiden. På signaturen Kurres fråga om han tror att vi har sundare matvanor om tio år svarade han att den värsta tillsatstiden kommer att vara en parentes i historien.

– Men då får vi konsumenter inte släppa taget om matkvalitén.
Annons