Bild: Gunnar Bergkrantz.
Ekokocken och skolmatskämpen Carola Magnusson får Gunilla Arhéns förebildspris för sina insatser för bättre mat för skolbarnen.
För 15 år sedan började Carola Magnusson att skala potatis på sin sons skola, nu driver hon ett företag med 23 anställda, ett företag som lagar bl a skolmat till över 2 000 skolbarn i tre skolor.
– Genom att laga mat från grunden, tänka klimatsmart och få pengarna att räcka till ekologiska råvaror är hon en föregångare inom skolköket, säger Gunilla Arhén, vd och grundare för affärsnätverket Ruter Dam till Svenska Dagbladet Näringsliv.
Carola Magnusson kritiserade skolledning och politiker för den centralkökslagade tillsatsstinna skolmaten, för att visa att hon menade allvar började hon jobba i köket. Snart hade hon startat eget och kunde visa att det gick att laga god nyttig och ekologisk mat utan att det kostade mer.
Att Carola Magnusson får ett förebildspris inom affärsvärlden visar att det lönar sig att vara enveten. Hon är en förebild inte bara för företagare utan för alla runt om i landet som arbetar för bättre offentlig mat, för barn och för äldre.

Läs mer om Carola och hennes verksamhet >>


Annons