Scans försök att bunta ihop Krav-kött med EU-ekologiskt kött och kalla det för Scan-ekologiskt kött var ingen bra idé. Det tyckte inte konsumenterna och inte heller två av de stora livsmedelskedjorna. Nu går Scan tillbaka till att sälja Krav-kött. Det EU-ekologiska köttet ska enligt Scans informationschef Margareta Thorgren i framtiden styras till charkproduktion och storkök.

Först var det Axfood som slutade att köpa kött av Scan, deras kunder ville köpa KRAV-märkt kött. Tidigare i höst bestämde sig Coop för att satsa på ett utvidgat KRAV-sortiment och skaffade sig andra leverantörer. I och med det beslutet blev det också tvärstopp för det Scan-ekologiska köttet.

Scan tyckte att det sura äpplet blev väl syrligt och skrotar sitt varumärke Scan-ekologiskt. Så nu blir det förhoppningsvis lättare att hitta KRAV-kött även på Ica och andra butiker.

Diskussionen om KRAV-märkningen har främst handlat om grisköttet. Det är i grisproduktioen som skillnaderna är störst mellan EU-ekologisk och KRAV-ekologisk produktion.


Annons