På grund av coronaviruset gick det inte att hålla årets stämma i fysisk form. Istället hölls den på videokonferensplattformen Zoom. Med hjälp av en dator, surfplatta eller smartphone kunde medlemmarna följa mötet och även rösta, ställa frågor och komma med inlägg.

Många kunde delta
Trots de tekniska utmaningar som en digital stämma innebär och att det var första gången för många, blev mötet mycket lyckat. Att det gick att följa hemifrån hade dessutom den positiva effekten att fler medlemmar utanför Stockholmsregionen kunde delta.

– Kanske vi kan ha en hybridstämma nästa år, där vi ses både på plats och via internet så att fler kan delta, säger Äkta varas verksamhetsledare och vice ordförande Björn Bernhardson.

I år deltog 37 medlemmar. De var bland annat med och valde en ny ordförande i Äkta varas styrelse, då Christine Pålsson slutar efter tre år som ordförande och sex år i styrelsen.

Christian Callert ny ordförande
Istället är det kommunikations konsulten Christian Callert som tar över posten. Få medlemmar känner kanske till hans namn, men han var faktiskt en av personerna som för tio år sedan var med och lanserade föreningens Ä-märke. Han jobbade då med marknadsföringen åt butikskedjan City Gross, som var först ut med att använda märkningen.

Han låg bland annat bakom ett antal reklamkampanjer i tryck och på tv, exempelvis den här >>

– Jag ser fram emot att få arbeta med att underlätta för fler kunder att göra aktiva val. Det handlar om att vi alla vill veta vad vi stoppar i oss. Det borde de flesta vara intresserade av, säger han.

Tidigare chef på Bergendahls
I grunden är Christian copywriter och kreatör med ett genuint matintresse, vilket bland annat resulterat i kokböcker för Oaxen Skärgårdskrog och Flickorna Lundgren. Han har även grundat och drivit reklambyråer och i flera omgångar jobbat med City Gross ägare Bergendahls Food, senast som kommunikationschef. Efter att ha slutat hos Bergendahls jobbar han nu som fristående kommunikationskonsult, knuten till nätverket Skewed i Helsingborg.

– Vi är väldigt glada över valet och tror att Christian kommer att kunna tillföra mycket kunskap till Äkta varas arbete, säger Björn Bernhardson.

I övrigt ser styrelsen ut som tidigare, då övriga ledamöterna antingen valdes om eller kvarstod sedan föregående val.

Ivar Nilsson

Annons