Först ut bland de Ä-märkta produkterna är klassikerna wienerkorv och skinnfri grillkorv. Korvarna är varmrökta och röks på traditionellt vis med alflis. En klassisk teknik som ger en fin röksmak, vacker färg och dessutom är konserverande.

Mälarchark grundades i Eskilstuna och har tillverkat korvar i Sörmland sedan 1933 och nu är det alltså dags för de tillsatsfria korvarnas entré!

– Vi väljer att göra en Ä-märkt och ekologisk korv för att vi ser en ökande efterfrågan från konsumenterna att äta mat utan onödiga tillsatser, säger Mälarcharks VD Andreas Gisselfeldt.

Korvarna är tillverkade i Sörmland av kött från svenska ekologiska grisar och kor. De är fria från tillsatser och innehåller varken potatismjöl eller socker. Korvarna är goda att steka, grilla eller koka.

Andreas Gisselfeldt, VD Mälarchark


– När du väljer en produkt från Mälarchark kan du vara säker på att det alltid är 100% svenskt kött av hög kvalitet. För oss är det viktigt med närproducerat och vi arbetar med flera lokala köttleverantörer, bland andra Rekarnekött och Hammarby Storgård i Eskilstuna, säger Andreas Gisselfeldt.


Korvarna finns att köpa i ICA-butiker runt om i Sverige, samt i Coop-butiker i Mälardalen och Stockholm från och med den 14 mars.


Daniella Bergman


Annons