De nio små producenterna bakom varumärket Äkta Sylt provar ett nytt sätt att nå ut till sina kunder. I en podcast varannan vecka kan man följa hur sylten man köper blir till. Akta_Sylt_Yvonne_Bjor_mindre

– Varje syltkokare, som har ett eget varumärke, gör sitt eget inslag. För min del innebär det att jag pratar i cirka 20 minuter om min verksamhet. Vi har ett litet familjejordbruk utanför Rättvik och har ställt oss frågan hur vi ska kunna leva på det. Jag håller på att utveckla mitt syltkokande inom bolaget Björgården och jag har precis en golvläggare här som lägger golv i mitt nya produktionskök som jag håller på att bygga upp. Jag berättar bland annat om det. Vi vill ge en känsla av att det finns riktiga människor bakom syltkokandet och att varje burk är unik. Detta är ett första steg och man kan följa vår verksamhet på vår hemsida äktasylt.se, säger syltmakaren Yvonne Björ till tidningen Fri Köpenskap.

Äkta Sylt är ett varumärke som ägs av Svenska Syltningssällskapet. Sylten kokas i små satser på ett hantverksmässigt sätt och utan tillsats av citronsyra, industripektin eller konserveringsmedel. Endast vanligt socker används för att skänka sylten hållbarhet.


Foto: Bianca Brandon-Cox

Annons