Efterfrågan på mejeriprodukter med naturlig fetthalt ökar. Det är något som även har snappats upp av mejerijätten Arla, som nyligen lanserat ekologisk gammaldags filmjölk.

Minimjölkens tid kan vara förbi. En ny marknadsundersökning utförd av analysföretaget Nielsen company visar att försäljningen av mejeriprodukter med en högre fetthalt har ökat jämfört med förra året. Försäljningen av fil och yoghurt med en fetthalt över tre procent har ökat med 19 procent. Samtidigt har försäljningen av produkter med en fetthalt lägre 0,5 procent minskat med åtta procent.

2005 lanserade Arla en liknande ekologisk filmjölk med en naturlig fetthalt som varierar mellan 3,8 och 4,5 procent, men den blev inte särskilt populär och togs därför bort. Men nu verkar de fetare produkterna ha medvind.

- De lite fetare mejeriprodukterna blir allt populärare bland konsumenterna och är väl förenligt med det ekologiska konceptet, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för det ekologiska sortimentet hos Arla till Ekoweb.

Fetthalten i mjölk varierar naturligt över årstiderna från 3,8 till 4,5 procent fetthalt.

Annons