En förening som bara består av fem medlemmar kan åstadkomma en hel del. Det har Äkta vara visat. Men för att ta nästa steg behöver vi bli betydligt fler och välkomnar nu nya medlemmar! Både vanliga stödmedlemmar och dig som aktivt vill delta i arbetet. Målet är att bli Sveriges största oberoende konsumentorganisation för bättre matkvalité.

Föreningen Äkta vara startades av fyra matengagerade konsumenter. Med hjälp av en femte medlem byggdes en webbsajt för dagliga nyheter och bloggar om mat och dessutom en facebooksida för snabba diskussioner och kommentarer. Föreningen har också skapat en uppmärksammad märkning som uppskattats och efterfrågats av många såväl konsumenter som producenter och handlare, men har kritiserats av Livsmedelsverket och delar av livsmedelsindustrin. Genom kampanjer, märkning och sajt är föreningen en viktig debattör som driver frågan om matkvalité. 


Nu är det dags att ta nästa steg. I juni smög vi igång och nu är Äkta vara en förening öppen för alla som vill engagera sig för bättre mat.Björn Bernhardson 

 – Sedan starten har vi fått många förfrågningar från engagerande människor som gärna vill gå med i föreningen, och nu känns en sådan breddning som ett naturligt steg, säger Björn Bernhardson, föreningens ordförande. Vi har uppnått våra första mål och vill framöver bli en förening med många aktiva medlemmar som spelar en viktig roll i matdebatten.


Här kan du bli medlem>>


 

Annons