Camilla Sparring som för fyra år sedan startade ett Matuppror som fick Dalarnas och hela Sveriges beslutsfattare att darra, blir projektledare för Lustfylld mat.

Lustfylld mat är tänkt att utveckla den lokala matbranschen i Avesta Hedemora Säter och har därför förstärkts med Camilla Sparring som projektledare. Under två år ska hon leda processen och hjälpa råvaruproducenter och mathantverkare i södra Dalarna att bryta ny mark. 


"Syftet är att stödja den utveckling som redan i dag finns inom livsmedelssektorn i området.  Här finns en större koncentration av livsmedelsföretag och vi ser en möjlighet till dynamisk utveckling av branschen", enligt ett pressmeddelande från Skördefest Dalarna, som är initiativtagare. "Många enskilda företagare hinner inte med det övergripande och samordnande arbetet, när man själv är upptagen med att expandera och utveckla sin egen verksamhet".


Camilla Sparring spritter av förväntningar inför det som väntar henne:

– Nu kan jag göra något på riktigt, nu kan jag hjälpa bönderna, säger hon till tidningen Dala Demokraten
Hon har byggt upp ett gigantiskt nätverk med kontakter och som hon kan använda i sitt nya arbete. 

  

Camilla Sparring från Svärdsjö utanför Falun, startade för fyra år sedan Matupproret. Upprinnelsen till hennes kamp för en bättre mat var att hon under sin tid som undersköterska inom äldreomsorgen i Falun reagerade över den dåliga och näringsfattiga mat som de äldre serverades. Hennes arbete har fått mycket stor uppmärksamhet och uppskattning. Hon har fått utmärkelser som Årets Blåslampa, Matglädjepriset och Stora Lyckosparken. Camilla Sparring utsågs under våren även till ordförande för Den nationella Stiftelsen den Offentliga Maten.  

Annons