Nu är det klart att Vasaloppsåkare och funktionärer får stärka sig med Ä-märkt mat nästa gång det blir åka av. Good Food AB som står bakom den kocklagade färdigmaten Chef in a box ska tillsammans med Görgen Tidén från Bruntegården ansvara för maten i Vasaloppets huvudtält 2012.

En kock som lagar kvällens hemmamiddag eller den sena pub- eller hotellmaten när den ordinarie personalen gått hem. Ä-märkt mat helt utan tillsatser. Det är tanken med Chef in a box, ett nystartat varumärke för färdigmat. Företaget bakom heter Good Food Sigtuna AB och drivs av Michael och Pierre Spiridon-Calais.

 

Samtliga rätter från Chef in a box har Ä-märket på förpackningarna, något som bröderna Spiridon-Calais i praktiken länge arbetat med. De använder enbart ekologiska eller biodynamiska grönsaker och mejeriprodukter, köttet kommer från småskaliga producenter och fisken är vildfångad med respekt för havets säsonger. Rätterna innehåller inga E-nummer eller artificiella bindmedel. 


Bröderna Spiridon-Calais kontaktade konsumentföreningen Äkta vara redan i planeringsstadiet för Chef in a box. 

– Vi finns nu, som den första färdigmatstillverkaren, i kölvattnet av Äkta varas vision om vällagad mat av helt vanliga basråvaror. Ä-märkningen känns som ett självklart alternativ för oss – dels som producenter, dels som konsumenter, sade Pierre Spiridon-Calais vid premiären. 

 

Bröderna Spiridon-Calais är riktiga restaurangrävar och har genom åren arbetat på stjärnkrogar i Frankrike, Italien och USA. I Stockholm har de arbetat på PA & Co, Stockholms Matvarufabrik och Bergamott och bröderna låg också bakom den välrenommerade restaurangen Gässlingen.


Och under nästa Vasalopp ska det inte bara bli full fart i spåret utan också serveras 35 000 portioner äkta vara i huvudtältet till hungriga åkare och funktionärer.

 


 

Annons