Det var stundtals proppat i Äkta varas monter på helgens Eco now-mässa. Många ville provsmaka Ä-märkt, delta i vår frågetävling eller helt enkelt prata om riktig mat.


På fredagen var mässan, som hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm, öppen för organisationer, företag och skolor, medan det på lördagen var allmänhetens tur.


En populär aktivitet var vår frågetävling om tillsatser och de produkter som de finns i.  Besökarna skulle svara på fem kluriga frågor om fem olika produkter. Första pris i tävlingen var kokboken Smakernas återkomst av Mats-Eric Nilsson. Tvåan belönas med en Äkta vara-t-shirt. Vinnarna meddelas senare i veckan.


Är du nyfiken på frågorna och svaren? Vi har lagt upp hela tävlingen och de rätta svaren, så att du kan testa dina egna kunskaper. Klicka här >>Förutom smaskigt provsmak av Ä-märkta produkter hade vi dukat upp ett litet frukostbord, med två ganska vanliga, men helt olika, frukostar. Skillnaden? Den till höger innehåller ett trettiotal tillsatser och aromämnen, medan den till vänster bara innehåller en, nämligen pektin.Äkta vara höll också föredrag uppe på mässcenen på både fredagen och lördagen. Björn Bernhardson och Peter Streijffert presenterade föreningen och varför den behövs, medan Kicki Theander "klädde av" ett antal produkter och belyste hur mycket vi betalar för vatten, socker, salt, tillsatser och andra industriella ingredienser.


Annons